De Heren van de Duinenabdij

Wie houdt van geschiedenis kan in het Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde terecht. Een geschiedenis die al rond 1100 begint. Binnen is er de uitgebreide collectie en buiten op de abdijsite kan je vrij de ruïnes en het park bezoeken.

Roemrijke abten als Idesbald en Elias gingen je voor op deze gewijde grond.

Het is de moeite om een gids bij te boeken. Of als je het liever virtueel hebt dan kan je kiezen voor een Virtual Reality toer. De decors komen zo helemaal tot leven.

Tijdens de zomermaanden zijn er de abdijavonden die zeker de moeite waard zijn. Valkeniers en middeleeuwse taferelen zorgen voor een onvergetelijke dag.

Abdijavond

Kijk op de website voor de meest recente informatie over openingsuren en evenementen.

Je kan het bezoek aan de abdij combineren met een klimmetje naar de Zuid-Abdijmolen, zeker de moeite waard. En wat een uitzicht over de duinenvlaktes 🙂

Hier vindt je meer informatie over de molen.

Op fietsafstand van het museum vind je de beschermde abdijhoeve Ten Bogaerde. Haar geschiedenis is onlosmakelijk verbonden met die van de abdij. Eerst als uithof, later als abdij zelf. Tijdens de wereldoorlogen werd ten Bogaerde zelfs even gebruikt als kazerne! Een turbulente geschiedenis dus.

Nu is er op de site een museum voor moderne kunst. In de tuin staan 9 monumentale beelden van George Grard.

Neem hier een kijkje op de website van het kunstencentrum voor meer informatie.

Onze jongste dochter bij beeld van Grard.

Zo, weer een dagje uit dat zeker de moeite waard is.

Kom je met de fiets dan kan je na bezoek aan Ten Bogaerde via Veurne terugkeren naar de accomodatie.

Veel plezier!

Gepubliceerd door Christophe

Zaakvoerder van tuinaanneming @Tuinen Cobbaert. Tuinontwerper @Holy Oak Tuinontwerp. Met vrouw Valerie uitbater van @Glamping-aanzee en B&B @De Engelweg. Vader van 3+1 / Langeafstandsloper / Natuur&Mens / Urban Monk / Moestuinier

Eén opmerking over 'De Heren van de Duinenabdij'

ik ben benieuwd naar je reactie

%d bloggers liken dit: