“Als een vis in het water”

Of het erg naar zijn zin hebben volgens onze dikke vriend Van Daele.

En dat kan alvast met de vele zwemfaciliteiten in onze streek.

Je kan natuurlijk gaan voor the real deal. Een zwemmetje in onze Noordzee is heerlijk. Daar wel even letten op de kleurcodes van de vlaggen. Groen is veilig, Oranje is opletten en Rood is verboden. De redders staan paraat in 8 zwemzones in Koksijde. Dus vooraf even informatie opzoeken via de website van de kustreddingsdienst van West-Vlaanderen is de boodschap (www.ikwv.be).

Wil je liever kwallen en zout water vermijden? Dan kan je gelukkig terecht bij vele andere zwembaden in de buurt en dat allemaal op fietsafstand. En nu ons gemeentelijk zwembad, grand old ‘Hoge Blekker’ in Koksijde-dorp, tot begin september gesloten is wegens renovatie kan je eens proeven van een ander zwembad.

Héél uniek is het openlucht strandbad in Oostduinkerke. Dit zwembad aan de zeedijk is het enige in zijn soort aan de Belgische kust en is ook beschermd erfgoed. Voor de liefhebbers een ontwerp uit 1953 aan de hand van de Oostendse architect Silvain Smis. Volledig gerenoveerd in 2013 dus helemaal up and running voor een heerlijk middagje zwemmen in combinatie met de dijk aflopen.

Ben je een koukleum of is het weer er echt niet naar? Dan kan je terecht in het subtropisch zwemparadijs Aquafun in Sun Parcs in Oostduinkerke. Denk hier niet aan baantjes trekken maar wel aan glijbanen, stroomversnellingen en heel leuk, een golfslagbad. Deze zomer is er zelfs een heel fijne uitbreiding van hun aanbod met een waterpark op het meer. Dit supercool waterparcours kan je boeken via https://www.dagjesunparks.be/oostduinkerke/NL.

Ook in Plopsa Aqua, het waterpark gelegen aan Plopsaland, kan je genieten van warmere temperaturen en een golfslagbad. Dit thema-waterpark is wel iets drukker maar de kinderen zullen er vast en zeker van genieten. Ideaal om te combineren met een bosbad in het Calmeynbos, maar hier later meer over.

Ook in Nieuwpoort en Veurne vind je een stedelijk zwembad, heerlijk om baantjes te trekken. En helemaal rustig is het in de Floréal-club, ook in Nieuwpoort.

In deze nieuwe normaal tijden is het raadzaam even de websites te checken voor vertrek zodat u niet voor gesloten deuren staat.

Voila, je kan al beginnen oefenen. Op het terras van de accomodatie kijken we niet raar op van droogzwemmers, dus ga gerust je gang. Men neme 2 stoelen …

 cursus droogzwemmen in 1936 in Tilburg.

Gepubliceerd door Christophe

Zaakvoerder van tuinaanneming @Tuinen Cobbaert. Tuinontwerper @Holy Oak Tuinontwerp. Met vrouw Valerie uitbater van @Glamping-aanzee en B&B @De Engelweg. Vader van 3+1 / Langeafstandsloper / Natuur&Mens / Urban Monk / Moestuinier

ik ben benieuwd naar je reactie

%d bloggers liken dit: