Markten

De marktkramers hebben het niet onder de markt momenteel. Ja sorry voor de flauwe woordspeling, het is voor iedereen warm 🙂

Maar zeg nu zelf, wat is er leuker dan de markt afschuimen op zoek naar vers fruit, groenten of andere lokale lekkernijen? Voor je het weet heb je ‘een batje’ gedaan aan het nieuwste wonderproduct voor het contactloos poetsen van je ramen?

Je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

De markt blijft een stuk folklore die de stad wekelijks tot leven brengt. Het is zelfs een werkwoord, ik ga ‘markten’. Dat is dan vooral je tijd nemen om te struinen tussen de kraampjes, een koffietje drinken op een aanpalend terras om je te vergapen aan de flanerende mensen en je te laten verassen door spontane ontmoetingen en babbeltjes.

Ja dat is markten en sommigen die ik ken hebben het tot een ware kunst verheven 🙂

Er is een mondmaskerplicht en de verkeersstromen zijn netjes geregeld. Dus je kan zeker op veilig op avontuur om de couleur locale te gaan opsnuiven.

Op fietsafstand van bij ons ontdek je voor elke dag van de week een markt.

De dinsdag kan je in Oostduinkerke-dorp terecht, op het Sint-Niklaasplein. Dit tot september. Jaar in, jaar uit is er woensdagvoormiddag markt in Veurne. Probeer er zeker een Veurns worstje te eten, overheerlijk 🙂 De vrijdag kan je in Koksijde én in Nieuwpoort terecht. En als enige in het weekend houdt De Panne zijn wekelijkse markt op zaterdag.

Die markten gaan telkens door in de voormiddag.

Een avondmarkt, dat is nog een beleving apart. Op een zomerse avond is dit meer een braderie met muziek en kan je er struinen tussen vele diverse kraampjes. Ook de horeca in de buurt draait dan op volle toeren. Heel leuk om doen als familie-uitstap.

Het programma voor deze markten is flink gewijzigd maar er gaan er gelukkig nog een paar door. Kijk hiervoor op https://www.alleavondmarkten.be/avondmarkten-kust/

Veel plezier!

Ps hier een oorwurm voor tijdens het fietstochtje naar de markt, legendarische Eddy!

Gepubliceerd door Christophe

Zaakvoerder van tuinaanneming @Tuinen Cobbaert. Tuinontwerper @Holy Oak Tuinontwerp. Met vrouw Valerie uitbater van @Glamping-aanzee en B&B @De Engelweg. Vader van 3+1 / Langeafstandsloper / Natuur&Mens / Urban Monk / Moestuinier

2 gedachten over “Markten

ik ben benieuwd naar je reactie

%d bloggers liken dit: