De Ijzerboomgaard

Aan de oevers van de Ijzer en in de schaduw van de IJzertoren kan je volop genieten van de natuur in het nieuwe provinciedomein ‘De IJzerboomgaard’.

Verscholen tussen kreken ontdek je spelelementen die dit waterlandschap omtoveren in een natural playground. Dat betekent fun voor jong en oud, zelfs op een druiligere novemberdag.

Via de gemaaide sinuspaden baan je je een weg door de weide. Of doe het toertje om langs verharde wandelwegen en arriveer zo in een natuurbeleefzone, opgebouwd rond een gerenoveerde hoeve.

Welkom in ‘Het land van vlierbos’

Dit is een samentuin gekoppeld aan sociale tewerkstelling via De Groene Kans. In de zelfpluktuin vul je een mandje met frambozen, allerhande bessen of aardbeiden. Je kan er zelfs een eigen boeketje samenstellen.

Terwijl de kindjes spelen met de dieren in de kinderboerderij kan er in het café worden genoten van een hapje of drankje, alles is er duurzaam en gezond.

Bezoek zeker ook de gigantische moestuin, een feest voor het oog!

Op het domein zijn vele picnic mogelijkheden. Er wordt ook veel georganiseerd. Hou hiervoor de website in de gaten https://www.tlandvanvlierbos.be/

Het domein is vlot bereikbaar van bij ons per fiets. Hiervoor neem je de Frontzate, een 14km lange oude spoorwegbedding die een belangrijke rol speelde in de verdediging van België tijdens WOI. De Duitse opmars stopte hier in 1914. Je kan eerst stoppen bij domein Koolhofputten en zo doorfietsen naar Diksmuide.

In Diksmuide ontdek je een gezellig stadje. Je kan er ook een bezoek brengen aan de Ijzertoren of de Dodengang.

Gepubliceerd door Christophe

Zaakvoerder van tuinaanneming @Tuinen Cobbaert. Tuinontwerper @Holy Oak Tuinontwerp. Met vrouw Valerie uitbater van @Glamping-aanzee en B&B @De Engelweg. Vader van 3+1 / Langeafstandsloper / Natuur&Mens / Urban Monk / Moestuinier

Eén opmerking over 'De Ijzerboomgaard'

ik ben benieuwd naar je reactie

%d bloggers liken dit: