Willems pleksje

Heel dicht bij ons, vind je een speciaal dorpje. En in dat speciale dorpje woont een héél speciale man.

Daar woont Willem Vermandere, onze West-Vlaamse bard en creatieve duizendpoot. Van vrolijke exotische deuntjes tot melancholische akkoorden rond zware thema’s, onze kunstenaar in woord en beeld neemt je telkens graag mee op reis in zijn universum.

In dat dorpje Steenkerke, deelgemeente van Veurne, kan je prachtig verstillen, zoals in vele Westhoekjes.

Men is er bezig met de uitbouw van het Titanenpad. Deze wandelweg slingert zich rond het dorp en biedt mooie vergezichten. Onderweg kom je beeldhouwwerken van Willem tegen. Het pad kent niet veel pretenties, net zoals zijn 80-jarige meester maar is wondermooi in zijn eenvoud en stilte.

Even verderop is de kerk van Steenkerke. Prachtig verscholen in het groen. Daar staan nog kunstwerken. Ook loopt er een expo met werken van Willem.

Iets drinken of eten kan je het gezellige sfeercafé De Kunstenmaecker, met een terrasje vlakbij de kerk. Verschiet niet als Willem plots naast je zit en een praatje komt maken, want dat is ‘zijn pleksje’

Steenkerke is vlot bereikbaar vanuit onze accomodatie en is goed te combineren met een bezoekje aan Veurne. Daar kan je in de kunstsfeer blijven en informeren op de Grote Markt in dienst toerisme naar de Kunstroute.

Véél plezier op jullie ontdekkingstocht!

https://www.willemvermandere.be/

www.kunstenmaecker.be

De kerk van Steenkerke (foto Christoph Cobbaert)

Gepubliceerd door Christophe

Zaakvoerder van tuinaanneming @Tuinen Cobbaert. Tuinontwerper @Holy Oak Tuinontwerp. Met vrouw Valerie uitbater van @Glamping-aanzee en B&B @De Engelweg. Vader van 3+1 / Langeafstandsloper / Natuur&Mens / Urban Monk / Moestuinier

Eén opmerking over 'Willems pleksje'

  1. tante Luttie leest graag je teksten, ze zijn verrijkend, vlot in het lezen en hier en daar pik ik een ‘moderner’ woord op, veel schrijfgenot en het smaakt echt naar meer

ik ben benieuwd naar je reactie

%d bloggers liken dit: