Panorama over Veurne

de markt van Veurne gezien vanop de Sint-Niklaastoren

Het mooie middeleeuwse stadje Veurne heeft er een toeristische topper bij. Je kan sinds kort gratis de toren van de Sint-Niklaaskerk op. Er zijn wel 214 trappen te beklimmen maar eenmaal boven is het uitzicht grandioos!

Je wordt verwend met een panoramisch zicht over Veurne maar ook de kust en het Heuvelland met zijn bergen kan je goed zien.

Tijdens je klim wordt de geschiedenis van de toren en de klokken verteld. Zo ontdek je ‘t Bommetje, de oude stormklok van Veurne. De originele klok, Mariaklok officieel, stamde uit 1379 maar is er helaas niet meer want ze werd versmolten in 1954 wegens te veel schade.

De liefhebbers van carillonmuziek kunnen er élk kwartier genieten van de vrolijke deuntjes. En eerlijk, die klinken nog zoveel beter met een ijsje van bij Verdonck op de markt.

De met 120 klinknagels bewegwijzerde stadswandelroute van net geen 5 km passeert langs de Sint-Niklaaskerk.

Tijdens deze wandeling ontdek je de rijke geschiedenis van Veurne. Op de grote markt in de Dienst voor Toerisme vind je alle verdere informatie. Dit is tevens het beginpunt van je wandeling.

Veel plezier!

Sint-Niklaaskerk Veurne
Appelmarkt 6 8630 Veurne
Gratis toegang – open van 9h tot 20h – vrij toegankelijk
zonder reserveren.

Gepubliceerd door Christophe

Zaakvoerder van tuinaanneming @Tuinen Cobbaert. Tuinontwerper @Holy Oak Tuinontwerp. Met vrouw Valerie uitbater van @Glamping-aanzee en B&B @De Engelweg. Vader van 3+1 / Langeafstandsloper / Natuur&Mens / Urban Monk / Moestuinier

Eén opmerking over 'Panorama over Veurne'

ik ben benieuwd naar je reactie

%d bloggers liken dit: