“Bienvenue chez les Ch’tis”

Ik neem je even mee over ‘de schreve’. Dat is de grens met Frankrijk die de westhoek in twee├źn deelt sinds de verovering ervan door Lodewijck XIV.

In deze Franse Westhoek vind je het gezellig Middeleeuws stadje Bergues of Sint-Winoksbergen.

Het is maar 20km vanaf de accommodatie dus je fietst er gezapig in anderhalf uur naartoe of met de wagen ben je er vlot in een half uur. Reserveer zeker een halve dag om dit mooie plekje in Frans-Vlaanderen te ontdekken.

Je kan er mooie wandelingen doen op en rond de intacte vestingmuren, nog gebouwd door de Vlaamse graven.

Op de Groenberg staan 2 torens, de bloktorre en de piektorre. Het zijn restanten van de roemrijke abdij die 800 jaar de heuvel bevolkte. In het aanpalend parkje ‘Champs de Mars’ kan je gezellig terrassen. Doorheen de stad vind je nog leuk horeca, zoals langs de waterkant.

Verder in de stad zijn historische gebouwen opgetrokken langs de Colme. Op het marktplein staat het Belfort met zijn 50 klokken. Dit is het mooiste belfort van Frankrijk naar men zegt.

Onderaan het gebouw vind je het office du tourisme.

Online kan je hier je bezoek voorbereiden alhoewel ik het stadje zich perfect leent voor een slenter-ontdekkingstocht.

Bergues werd bij het grote publiek bekend dankzij de populaire film ‘Bienvenue chez les Ch’tis’ uit 2008. Salut Biloute!

Gepubliceerd door Christophe

Zaakvoerder van tuinaanneming @Tuinen Cobbaert. Tuinontwerper @Holy Oak Tuinontwerp. Met vrouw Valerie uitbater van @Glamping-aanzee en B&B @De Engelweg. Vader van 3+1 / Langeafstandsloper / Natuur&Mens / Urban Monk / Moestuinier

ik ben benieuwd naar je reactie

%d bloggers liken dit: